NAJLEPŠA I NAJMEKŠA POSNA PROJA: Garantovano bolju niste jeli a često se poslužuje i na slavskim trpezama

Provereno najbolji recept za domaću posnu proju, sa njom nema greške!

Recepti
14:49h Autor:
NAJLEPŠA I NAJMEKŠA POSNA PROJA: Garantovano bolju niste jeli a često se poslužuje i na slavskim trpezama
Najukusnija posna proja, Foto: printscreen/youtube/ Idealni Recepti Za SVE

Najlepša proja za posne dane ali i za sve one koji ne konzumiraju mlečne proizvode. Bićete oduševljeni koliko je ukusna. Odlična je i za slavski meni a možete je servirati i u mrsnoj varijanti uz sireve, pršutu i jogurt. Svakako sa njom nema greške a uverićte se i zašto.

Mera za sve je šolja od 250ml

POTREBNI SASTOJCI:

  • 2 solje KUKURUZNOG ZUTOG BRASNA
  • 1 solja BELOG PSENICNOG BRASNA
  • 375ml OBICNE VODE
  • 125ml MINERALNE VODE
  • 1 kafena kasikica soli
  • 1 kafena kasikica praska za pecivo
  • 180-220ml ulja

PRIPREMA:

U činiju sipati dve šolje kukuruznog brašna, zatimšolju belog pšeničnog brašna, malo promešati pa dodat jednu kafenu kašičicu soli i jednu kafenu kašičicu praška za pecivo. Sve dobro promešati. Zatim dodati jednu čašu obične vode i 180ml ulja. Sjediniti sve. Dodati 125ml obične vode i isto toliko kisele vode pa smesu ponovo promešati. Idealno je da smesa ne bude pregusta već malko vodenasta, bez grudvica.

Posna proja
foto: printscreen/youtube/ Idealni Recepti Za SVE

Korisiti tepsiju promera otprilike 26cm i malo je pouljiti. Sipati smesu i ostaviti da stoji pokrivena običnom krpom nekih 15 minuta. Nakon toga zagrejte rernu na 190 stepeni. Prekriti pek papirom (ne aluminijumskom folijom) i staviti u rernu. Tako prekrivenu proju pecite 40-45 minuta. Zatim skinite papir i ostavite da se peče dok ne bude potpuno gotova ( proveravajte čačkalicom). Kad se ispeče izvadite je iz rerne i prekrijte krpom. Ostavite da se potpuno ohladi a potom isecite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs