Stalno vrtite ista jela za ručak, te vam je ponestalo inspiracije. Zato je ovaj recept sočne piletine sa mlekom pravi izazov, a ukus je neverovatan.
Piletina nam je često na meniju, iste kombinacije, isti začini i baš zato ova pečena piletina zvuči slasno.
Uz ovaj ručak možete pripremiti i pire krompir ili spanać.
Filipinsko pile: Porodični ručak za specijalne prilike! (RECEPT)
Sastojci:
- 1 celo pile (oko 1.5 kg)
- morska so
- mleveni crni biber
- kašičica cimeta
- vezica sveže žalfije
- korica od dva limuna
- 10 češnja belog luka
- 500 ml mleka
Priprema:
- Rernu zagreje na 190°C.
- Posolite i pobiberite piletinu
- Stavite maslinovo ulje i maslac u posudu i pržite pile desetak minuta sa svake strane.
- Stavite u rernu, dodajte mleko, cimet, listove žalfije, koricu od dva limuna i beli luk
- Pecite oko sat i po.
- Piletina je spremna, poslužite s sosom od mleka.
1 pile, 5 različitih jela: Ideje za ručak od ponedeljka do petka! (RECEPTI)