Sočna, slasna piletina iz rerne je skoro svima omiljeni izbor za ručak.
Ulje, maslac ili mast vam neće vam biti potrebni za ovaj recept, a nakon što pile stavite u rernu zaboravite na njega dok meso ne bude spremno za posluživanje.
Za savršeno pečenje sasvim su dovoljna dva sastojka: domaća piletina i poneka šaka soli, a ako tome dodate i kremasti pire i salatu – ručak je gotov očas posla.
Najsočniji nedeljni ručak: Pile u mleku sa majčinom dušicom i limunom! (RECEPT)
Ulje, maslac ili mast takođe nisu potrebni za ovaj recept. Pečenjem na soli meso će ostati sočno, a kožica će biti fino hrskava.
Sastojci za pečeno pile:
- 1 domaće pile
- 2-3 kašike soli
Priprema:
- U papir za pečenje stavite prstohvat soli. Dovoljno vam je dve do tri kašike, u zavisnosti od veličine pileta.
- Stavite pile, dodatno ga posolite i uključite rernu na 180°C.
- U zavisnosti od njegove veličine, pecite ga oko jedan sat.
Filipinsko pile: Porodični ručak za specijalne prilike! (RECEPT)