Sastojci: 1 kg krompira, 200 g sira, 2 glavice luka, 4 jaja, prstohvat mirođije, prstohvat mlevene paprike, brašno za valjanje, ulje za prženje.
Priprema: Krompir oljuštite, isecite i skuvajte. Ocedite ga i stavite u posebnu posudu. Kuvanom krompiru dodajte sir, rendani luk, jedno jaje i po prstohvat mirođije i mlevene paprike, pa sve lepo izmešajte, gnječeći krompir viljuškom.
U posebnu činiju stavite brašno, a u drugoj umutite preostala jaja. Spremite tiganj sa uljem - sipajte ulje da pokrije dno, jer dok se krompir prži, upiće mast.
Od smese kidajte komade i formirajte ćuftu, uvaljajte prvo u brašno, pa u jaja. Pržite dok ne porumeni.
Možete da poslužite uz paradajz sos, otopljeni sir, svežu salatu... Prijatno!
Bosanska razljevuša od tikvica: Brzinsko jelo ukusnije od svake pite! (RECEPT)