Isprobajte što pre

Od sirotinjskog ručka do vrhunskog specijaliteta: Od sada ćete krompir spremati samo ovako! (RECEPT)

Nekada se ista jela mogu spremati na nešto malo drugačiji način, sa par novih začina i trikova, i tako postati novo jelo na vašoj trpezi

Recepti
19:56h Autor:
Od sirotinjskog ručka do vrhunskog specijaliteta: Od sada ćete krompir spremati samo ovako! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Krompir spreman sa kukuruznim brašnom i svežim začinima zavolećete na prvi zalogaj.

Sastojci:

1 kg krompira 2 kašike kukuruznog brašna 2 kašike kukuruznog griza 1 kašika ljute mlevene paprike 2 kašičice suvog biljnog začina 1 kašičica belog luka u prahu sveži bosiljak sveža nana sveži peršun svež ruzmarin ulje

Priprema:

Krompir očistiti, oprati, osušiti i iseći ga na četvrtine. U dublju činiju pomešati kukuruzno brašno, kukuruzni griz i ljutu alevu papriku (ko ne voli ljuto neka stavi slatku alevu papriku). Dodati suvi biljni začin i beli luk u prahu, pa sjediniti.

Što se tiče začinskog bilja količina nije određena (ali što ga ima više to je bolje). Možete dodati i neke svoje začine. Začinsko bilje sitno iseckati i dodati u smesu sa brašnom. Promešati.

Rernu uključiti, da se zagreje, na 200 stepeni. Krompir staviti u dublju vanglicu, pa preko izručiti brašno sa sastojcima. Dobro promešati krompir i začinjeno brašno.

Dno pleha, u kome će se peći krompir, obložiti pek papirom. Sipati 3-4 kašike ulja na papir. Izručiti krompir, da bude u jednom redu. Preko krompira, takođe, poprskati sa 3-4 kašike ulja, pa staviti krompir da se peče 30 minuta.

4 mešavine začina koje morate da napravite što pre: Uživaćete u svakom jelu! (RECEPT, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs