Krompir spreman sa kukuruznim brašnom i svežim začinima zavolećete na prvi zalogaj.
Sastojci:
1 kg krompira 2 kašike kukuruznog brašna 2 kašike kukuruznog griza 1 kašika ljute mlevene paprike 2 kašičice suvog biljnog začina 1 kašičica belog luka u prahu sveži bosiljak sveža nana sveži peršun svež ruzmarin ulje
Priprema:
Krompir očistiti, oprati, osušiti i iseći ga na četvrtine. U dublju činiju pomešati kukuruzno brašno, kukuruzni griz i ljutu alevu papriku (ko ne voli ljuto neka stavi slatku alevu papriku). Dodati suvi biljni začin i beli luk u prahu, pa sjediniti.
Što se tiče začinskog bilja količina nije određena (ali što ga ima više to je bolje). Možete dodati i neke svoje začine. Začinsko bilje sitno iseckati i dodati u smesu sa brašnom. Promešati.
Rernu uključiti, da se zagreje, na 200 stepeni. Krompir staviti u dublju vanglicu, pa preko izručiti brašno sa sastojcima. Dobro promešati krompir i začinjeno brašno.
Dno pleha, u kome će se peći krompir, obložiti pek papirom. Sipati 3-4 kašike ulja na papir. Izručiti krompir, da bude u jednom redu. Preko krompira, takođe, poprskati sa 3-4 kašike ulja, pa staviti krompir da se peče 30 minuta.
4 mešavine začina koje morate da napravite što pre: Uživaćete u svakom jelu! (RECEPT, VIDEO)