Prste da poližeš

Nećete prestati da ga jedete: Neverovatno ukusan složenac od makarona i junetine! (RECEPT)

Brzo i jednostavno se priprema

Recepti
Autor:
Nećete prestati da ga jedete: Neverovatno ukusan složenac od makarona i junetine! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Od samog recepta poći će vam voda na usta! Neverovatno ukusno jelo koje će cela porodica obožavati. Složenac od makarona sa junetinom je jednostavan za pripremu i vrlo brzo se napravi a nećete moći da prestanete da ga jedete, piše stvarukusa.rs

Potrebno je:

- 400 g kratkih makarona

- 1 praziluk

- 500 g mlevene junetine

- 300 ml paradajz soka

- 200 g šampinjona

- 30 g putera

- 2 kašike brašna

- 200 ml pavlake za kuvanje

- 400 ml mleka

- 50 g parmezana

- muskatni oraščić

- so, biber

Birjan: Savršeno tradicionalno jelo idealno za ručak! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

Makarone obariti u slanoj vodi, a potom ih ocediti od suvišne tečnosti.

Praziluk očistiti i iseći na kockice, šampinjone takođe iseći na kockice.

Na malo ulja propržiti praziluk, dodati mlevenu junetinu i pržiti je dok ne promeni boju. Ubaciti šampinjone i nadalje dinstati postepeno dolivajući paradajz sok dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.

Posebno pripremiti umak. U šerpi rastopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Sipati mešavinu mleka i pavlake, pa kuvati na umerenoj temperaturi uz neprekidno mešanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati muskatni oraščić, polovinu parmezana i začine.

Vatrostalnu posudu nauljiti, pa rasporediti u nju polovinu makarona. Preliti ih filom od mesa, razliti po njemu polovinu sosa i prekriti preostalim makaronama. Preko njih preliti ostatak sosa i posuti preostalim parmezanom. Peći u zagrejanoj rerni na 200° С dok korica ne porumeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs