Tradicionalni orijentalni ukus

Kolač turska princeza: Najkremastije štanglice prepune šlaga! (RECEPT)

Predivan voćni kolač sa suvim kajsijama i grožđem i orašastim plodovima će oduševiti vaše goste i ukućane

Recepti
Autor:
Kolač turska princeza: Najkremastije štanglice prepune šlaga! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci: 2 kesice od po 100 g belog šlag krema, 1 čaša mleka, 1 činijica suvih kajsija, 1 šoljica suvog grožđa, 1 šoljica pistaća (mogu i orasi, bademi), 1 čaša lešnika, 1 manji paket prepečenog hleba, nekoliko suvih kajsija za ukrašavanje.

Priprema: Umutiti šlag s mlekom i ostaviti pola sata u frižideru. Kajsije potopiti na 10 minuta u vruću vodu, potom ih osušiti i sitno iseći. Iseckati i suvo grožđe, a pistaće i lešnike grubo zdrobiti i sve dodati u ohlađeni šlag.

Prepečeni hleb pažljivo izlomiti na veće parčiće pa i njega dodati u šlag, blago promešati pa prebaciti u duguljasti kalup premazan puterom i ostaviti najmanje dva sata u frižideru.

Nakon toga prebaciti na tacnu i ukrasiti kajsijama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs