Sastojci:

2 jajeta

200 g šećera

2 dl ulja

300 g brašna

kesica praška za pecivo

kesica vanilin šećera

Fil:

300 g sremskog sira

2 dl kisele pavlake

kesica vanilin šećera

150 g šećera

rendana korica 1 limuna

2-4 kašike limunovog soka

Priprema:

Umitite jaja i šećer, dodajte ulje, promešajte, i na kraju uspite brašno s praškom za pecivo. Sve mutite mikserom. Testo bi trebalo da bude tegljivo.

Podelite na dva dela. Za fil penasto umutite sir, šećer, pavlaku i vanillinšećer. Dodajte koru i sok limuna. Prvi deo stavite u podmazanu tepsiju i poravnajte ga kašikom. Odozgo stavite fil, a preko fila drugi deo testa takođe poravnajte kašikom.

Pecite na 180-200 stepeni dok blago ne porumeni. Sačekajte da se sasvim ohladi, pa tek onda secite pitu.

Napomena: Ako volite suvo grožđe, slobodno stavite malo u fil.

Vreme pripreme: 40 minuta

shutterstock-79145356.jpg
Foto: Shutterstock

Tiramisu sa jagodama: Najlepši osvežavajući desert koji se brzo sprema! (RECEPT)

Meki kolač sa blagim filom od sremskog sira i limuna biće pravo otkriće za mnoge domaćice

Meki kolač sa blagim filom od sremskog sira i limuna biće pravo otkriće za mnoge domaćice