Sastojci:
2 jajeta
200 g šećera
2 dl ulja
300 g brašna
kesica praška za pecivo
kesica vanilin šećera
Fil:
300 g sremskog sira
2 dl kisele pavlake
kesica vanilin šećera
150 g šećera
rendana korica 1 limuna
2-4 kašike limunovog soka
Priprema:
Umitite jaja i šećer, dodajte ulje, promešajte, i na kraju uspite brašno s praškom za pecivo. Sve mutite mikserom. Testo bi trebalo da bude tegljivo.
Podelite na dva dela. Za fil penasto umutite sir, šećer, pavlaku i vanillin šećer. Dodajte koru i sok limuna. Prvi deo stavite u podmazanu tepsiju i poravnajte ga kašikom. Odozgo stavite fil, a preko fila drugi deo testa takođe poravnajte kašikom.
Pecite na 180-200 stepeni dok blago ne porumeni. Sačekajte da se sasvim ohladi, pa tek onda secite pitu.
Napomena: Ako volite suvo grožđe, slobodno stavite malo u fil.
Vreme pripreme: 40 minuta