Sastojci:


600-700 g brašna, 2 jaja, 30 g kvasca, 300 ml mleka, 100 g maslaca, 50 ml ulja, so, malo šećera, 1 žumance, susam


Priprema:

U malo mlakog mleka rastvoriti kvasac sa kašikom šećera, dodati 2 jaja , ulje, zatim ostatak mleka pa dodati brašno i so i zamesiti srednje tvrdo testo.

img-20170528-125743.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Ostaviti u posudi da malo poraste pa ga razviti i premazati omekšanim maslacom. Urolovati.

img-20170528-130858.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Seći rolate i ređati u podmazan pleh. Ostavite pogaču da malo naraste premažite žumancetom i pospite susamom.

img-20170528-135406.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Peći na 200 stepeni C 45 minutu, na polovini pečenja smanjite na 180 stepeni C.

img-20170528-150429.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Izvor: Kod bake u gostima

Penasta pogača koja se topi u ustima!