Sastojci:
3 tikvice srednje veličine
5 jaja
200-300 g feta sira (po ukusu)
1 kisela pavlaka (180 r)
čaša od jogurta (2 dl) ulja
čaša od jogurta griza
4 kašike belog brašna
prašak za pecivo
so po ukusu (oko 2 kašičice)
kačkavalj po želji
Priprema:
Izrendajte tikvice sa korom, dodajte griz, brašno i prašak za pecivo. Dobro izmešajte, napravite udubljenje u mešavini pa dodajte pavlaku, jaja i ulje. Sve dobro izmešajte, pa narendani feta sir dodajte smesi da se lepo sjedini.
Na kraju možete narendati i malo kačkavalja preko svega.
Preručite u uljem podmazan pleh i pecite oko pola sata u prethodno zagrejanoj rerni na 210 °C.
Celog života spremate povrće na pogrešan način: Kako da sačuvate što više zdravih materija! (RECEPT)