Crni luk očistiti, oprati pa sitno iseckati. U šerpu staviti ulje da se zagreje, dodati crni luk i dinstati. Teleće meso odvojiti od kostiju, iseći na krupne komade, i posoliti. U tiganju zagrejati malo ulja pa na njemu, na jakoj vatri propržiti meso sa svih strana da porumeni, a potom ga dodati dinstanom crnom luku. Naliti čašom vode pa nastaviti sa dinstanjem. Dodati sok od paradajza pa promešati. Kada je meso prilično meko, dodati očišćene i iseckane babure i i feferone, pobiberiti pa nastaviti sa dinstanjem dok sva tečnost ne uvri. Ovaj pikantan paprikaš ne sme da bude čorbast, već treba da bude suv. Na kraju, kad meso bude meko, dodati iseckan peršunov list, list celera i paradajz oljušten i iseckan na kockice. Sve zajedno dinstati na tihoj vatri dok sav sok ne ispari. Jelo treba da se krčka.
SAVET: Jelo će biti ukusnije ako mu se u toku dinstanja doda čaša crnog vina. Služiti uz dodatak barene testenine ili pire-krompira.