Recepti sa Stilom

Rolada s makom

Ukusne i sočne rolnice
Recepti
06:16h
Rolada s makom
Foto: Shutterstock
  • 45 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 500g Kora za tanku pitu
  • 500g Mlevenog maka
  • 3 jajeta
  • 2dl šećera
  • 2dl Ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2dl mleka
  • Preliv: 4 dl vode
  • Preliv: 2 dl šećera

Kore podeliti na dva jednaka dela. Umutiti jaja, može i mikserom. Mak popariti (sipati u vrelo mleko i dodati šećer, pa dobro promešati i ostaviti da se ohladi). Sve sjediniti s jajima, uljem i praškom za pecivo dok se ne dobije lepa smesa. Najbolje je smesu podeliti na dva dela jer treba praviti dve rolade. Staviti prvo jednu koru, premazati je uljem, pa staviti drugu koru i premazati je smesom od maka. Tako raditi sve dok ima smesa i kora. Roladu smotati, i to na kraćem kraju, tako da bude manja, ali deblja. Namazati pleh uljem i staviti rolade. Peći na 200 stepeni dok rolade ne budu pečene. Skuvati sirup od šećera i vode i preliti rolade vrućim sirupom. Kad se ohlade, seći rolnice. Naće upiti sav sirup, biće mekše, ali ne i preslatke kao baklava.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs