Supu od povrća ćete skuvati najjednostavnije tako što ćete biljni začin bez aditiva (1 kafenu kašičicu) zamešati u čaši vode. Postoji i druga opcija a to je da koristite komadić kocke za supu. Ovsene pahulje, dodati u toplu supu i ostaviti ih da se rehidriraju nekih 10-ak minuta. Pahulje će upiti supu i nabubriti, masu preručiti u činiju. Dodati izrendani crni luk, izrendan beli luk, mlevenu crvenu papriku, biber, so (po ukusu) i jaje i promešati. Masa neće biti čvrsta, pa joj radi učvršćivanja dodavajti prezle. Šnicle/fašire/pljeskavice vaditi kašikom i peći u tiganju na malo ulja (2 kašike) dok ne porumene. Kada su faširane gotove, pre serviranja ih ocedite na tanjiru sa papirnim ubrusom kako bi se uklonio višak masnoće.
Savet: Faširane možete peći u rerni, pleh presvući pek papirom, bez ulja, u već zagrejanoj rerni. U tom slučaju nema cedjenja od ulja i neće vam kuhinja mirisati na prženo.