Taljatele skuvati, po uputstvu na kesi, ocediti i staviti u veću činiju. U blender staviti maslinovo ulje, beli luk, spanać, bosiljak, parmezan i supu od povrća. Sve skupa iseckati i blendirati dok ne postane homogena smesa. Tako napravljeni sos preliti preko taljatela a zatim dodati pasulj i papriku. Lagano sve umešati i poslužiti.
Recepti sa Stilom
Taljatele sa pestom od spanaća
Ukusno, brzo, jednostavno
Recepti
16:50h Izvor: Stil Magazin
16:50h Izvor: Stil Magazin
Taljatele sa pestom od spanaća, Foto: Thinkstock
- 15 minuta
- Jednostavno
- Za 4 osoba
Sastojci
- 1 supena kašika maslinovog ulja
- 1 češanj belog luka
- 750g očišćenog spanaća
- 250g svežeg bosiljka
- 125ml supe od povrća
- 60g parmezana
- 400g skuvanog belog pasulja
- 250g seckane crvene paprike
- bibera i soli po ukusu