Recepti sa Stilom

Jagnjetina u mleku

Meso pripremljeno na ovaj način topi se u ustima
Recepti
09:02h
Jagnjetina u mleku
Jagnjetina u mleku,, Foto: Shutterstock
  • 180 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 2kg jagnjećeg mesa bez kostiju
  • 2l mleka
  • 500ml supa od povrća
  • 2kg krompira
  • bibera, soli i biljnog začina po ukusu
  • 1/2 veze peršuna

Meso iseći na veće komade, poređati u dublju šerpu i zaliti mlekom. Kuvati oko sat i po vremena na srednjoj vatri. U pekač ili dublji pleh (đuveč) sipati ulje, poređati meso, oljuštene krompirre (cele) poređati oko mesa, preliti supom koju treba posuti sa par kašičica začina i mlekom, koje je ostalo od kuvanja mesa. Pekač poklopiti ili staviti foliju preko. Peći još sat, sat i po (dok krompir upije svu tečnst i lepo se zapeče). Pred kraj pečenja skinuti foliju i posuti peršunom.

Savet: Jagnjetinu služiti toplu, ukusnija je ako se preko nje stavi kajmak.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs