Recepti sa Stilom

Krem čorba od bundeve

U hladnim danima deluje okrepljujuće
Recepti
16:10h
Krem čorba od bundeve
Krem čorba od bundeve, Foto: Shutterstock
  • 35 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 125ml kisele pavlake
  • 125ml mleka
  • 3 kašike pirinča
  • 750ml pileće supe od kocke
  • 1 koren celera
  • 1 crni luk
  • 1 paprika
  • 700g bundeve
  • bibera, soli i biljnog začina po ukusu

Bundevu, luk i celer očistite, iseckajte i ubacite u lonac zajedno sa supom, pirinčem i tucanom paprikom. Poklopite i sačekajte da provri na jakoj vatri.

Smanjiti temperaturu i nastaviti sa kuvanjem 15-20 minuta. Dodati mleko i pavlaku, pa sve izblendirati. Ukoliko je čorba previše gusta dodati još bistre supe, začiniti je solju i tucanom paprikom po ukusu. Grejati je na umerenoj vatri pazeći da ne provri. Sipati u tanjre, dopuniti iseckanom paprikom i služiti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs