Propržiti belo meso na malo maslinovog ulja, dok ne pusti sokove, posoliti i pobiberiti. Potom dodati sitno seckane šargarepe, paškanat, celer i crni luk. U to dodati lorberov list, narendati 2 čena belog luka, sipati skoro sav sok od paradajza (ostaviti 2 supene kašike) i dodati kašiku mlevene paprike. U sok od paradajza koji je ostao dodati ljutu papričicu i propasirati, zatim dodati u smesu. Kuvati na tihoj vatrri uz povremeno mešanje.
Testeninu obariti u ključaloj vodi, kojoj je prethodno dodato maslinovo ulje i malo soli. Testeninu obriti tako da ne bude previše mekana, potom je ocediti i pomešati sa mesom i povrćem. Sjedinjenu masu sipati u vatrostalnu činiju, posuti kačkavaljem (može i biljni) i peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok se sir ne otopi.
Savet: Jelo sadrži odličnu kombinaciju ugljenih hidrata, proteina, minerala i ostalih sastojka koje su neophodni svakom ko se bavi sportom. Može se jesti pre ili posle treninga.