Medeni kolači su vrlo ukusni, lako se prave i imaju neverovatne mogućnosti za dekorisanje, piše stvarukusa.rs

Njima se jednako obraduju i deca i odrasli, a sve što vam je potrebno je:

- 250 gr šećera
- 2 kašike meda
- 2 žumanceta
- 1 jaje
- 250 gr brašna
- kesica cimeta
- malo sode bikarbone

profimedia0363170540.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

Umutite šećer, med, dva žumanceta i celo jaje. Dodajte brašno, cimet i sodu bikarbonu. Dobro zamesite i od testa razvaljajte koru debljine pola centimetra. Pecite u rerni dok ne porumene.

Kad ste zamesili testo, odlučite kakvog će oblika biti medenjaci i kako ćete ih ukrasiti. Možete se opredeliti za tradicionalne simbole Uskrsa, poput jaja i zečeva, kao i ptičica, koje uvek neodoljivo izgledaju.

profimedia0331481420.jpg
Foto: Profimedia

Ako ste pomislili da je komplikovano ovako dekorisati kolače, varate se!

Izmešajte šećer u prahu i vodu, da bude gusto taman toliko da može da se nanosi špricem, obojite prehrambenom bojom po želji i pustite da vas kreativnost povede!

Ako ste ljubitelj čokolade, medenjake možete preliti ovom neodoljivom namirnicom, ostaviti da se stegne, a onda našarati kao Uskršnje jaje!

profimedia0339760260.jpg
Foto: Profimedia

Ako ste pomislili da je komplikovano ovako dekorisati kolače, varate se!