Medeni kolači su vrlo ukusni, lako se prave i imaju neverovatne mogućnosti za dekorisanje, piše stvarukusa.rs
Njima se jednako obraduju i deca i odrasli, a sve što vam je potrebno je:
- 250 gr šećera - 2 kašike meda - 2 žumanceta - 1 jaje - 250 gr brašna - kesica cimeta - malo sode bikarbone
![](/data/images/2018/03/28/14/149619_profimedia0363170540_ff.jpg?ver=1522239124)
Priprema:
Umutite šećer, med, dva žumanceta i celo jaje. Dodajte brašno, cimet i sodu bikarbonu. Dobro zamesite i od testa razvaljajte koru debljine pola centimetra. Pecite u rerni dok ne porumene.
Kad ste zamesili testo, odlučite kakvog će oblika biti medenjaci i kako ćete ih ukrasiti. Možete se opredeliti za tradicionalne simbole Uskrsa, poput jaja i zečeva, kao i ptičica, koje uvek neodoljivo izgledaju.
![](/data/images/2018/03/28/14/149615_profimedia0331481420_ff.jpg?ver=1522239133)
Ako ste pomislili da je komplikovano ovako dekorisati kolače, varate se!
Izmešajte šećer u prahu i vodu, da bude gusto taman toliko da može da se nanosi špricem, obojite prehrambenom bojom po želji i pustite da vas kreativnost povede!
Ako ste ljubitelj čokolade, medenjake možete preliti ovom neodoljivom namirnicom, ostaviti da se stegne, a onda našarati kao Uskršnje jaje!
![](/data/images/2018/03/28/14/149617_profimedia0339760260_ff.jpg?ver=1522239144)