Odri Hepbern je bila poznata po svojoj tankoj figuri, koja je tokom godina bila predmet optužbi za poremećaj u ishrani. Ali istina je da dijete nikad nije bilo! Njen dugogodišnji partner, Robert Voldres je rekao da je uživala u dugim šetnjama i da je imala zdrav metabolizam. Njena ishrana je bila zdrava i jednostavna. Za doručak, ona i Voldres su često imali smeđi hleb sa džemom, za ručak meso ili testeninu sa svežim prozivodima iz bašte, a za večeru pileću supu sa povrćem. Volela je da kuva. Njen sin Luka Doti kaže da je njeno kuvanje sadržalo samo 10% teških i složenih recepata koje je prikupila 1950-ih godina, a sve ostale je svakodnevno uzimala od prijatelja. Insistirala je da sve što se nađe na stolu mora da ima određenu kombinaciju boja. "Bila je luda za testeninom" priseća se sin Doti. Doti je u svojoj knjizi "Audrey at Home" napisao: "Mama je imala ozbiljnu zavisnost od testenine. Nije mogla bez paste"
Istina o vitkoj liniji Odri Hepbern: Jela je sve i svašta, a najviše volela čokoladu i viski (FOTO)
"Njen apsolutni favorit bile su špagete u paradajz sosu. Mogla je živeti samo od toga " kaže Doti.
Sastojci: 4-5 paradajza (može i iz konzerve), so, biber, nekoliko listova bosiljka, 3-4 kašike maslinovog ulja, 2 šargarepe, 1 glavica crvenog luka, 1 čen belog luka, 1 manji celer, parmezan za posipanje (po želji), 200g spageta (može i druga testenina) Uputstvo: Stavite maslinovo ulje u tiganj i dodajte sitno iseckani luk. Propržite na kratko luk pa dodajte šargarepu, celer i iseckan paradajz (ako koristite svež morate ga oljuštiti i očistiti od semenki). Promešajte, pa dodajte so i biber. Čim nestane voda koju je ispustio paradajz stavite bosiljak i isključite. Skuvati testeninu.
Pomešajte testeninu i ovaj sos.
Prijatno!
Pogledajte video: