Najlepša žena 20. veka

Životna priča Odri Hepbern: Odrastanje bez oca, dva propala braka i dva pobačaja nisu zasenili njenu pozitivnu energiju! (FOTO)

Srce ikone 20. veka prestalo je da kuca 20. januara 1993. godine, a to je bio i datum kada je ona zauvek otišla u legendu

Vip priča
17:44h Autor:
Životna priča Odri Hepbern: Odrastanje bez oca, dva propala braka i dva pobačaja nisu zasenili njenu pozitivnu energiju! (FOTO)
Foto: Profimedia

Uprkos svetskoj slavi i sjaju holivudskog glamura, glumica Odri Hepbern doživela je i mnogo životnih udaraca koje je uspela svaki put da prebrodi i postane sinonim za jaku ženu.

Iako je često patila, filmska diva i zvanično najljepša žena 20. veka nikada nije dozvolila da njenu pozitivnu energiju zasene tuge koje su joj doneli rastanak od oca, dva pobačaja i dva propala braka.

Turbulentne ljubavne veze i jedna izdaja koju nikad nije prebolela: Životna priča Ume Turman!

foto: Profimedia

Mada je prošlo 25 godina otkako je umrla, o njenoj lepoti i talentu još se polemiše i diskutuje. Upravo je Odri bila ta koja je u svet mode unela jednostavni i elegantni stil ovekovečen “malom crnom haljinom” koja je postala i ostala pravilo broj jedan u modnom svetu.

Jednostavno, kada bi neko pokušao da opiše sav glamur, eleganciju, a ujedno krajnju jednostavnost u svemu ove filmske dive i modne ikone opet ne bi bilo dovoljno.

Rođena je kao Odri Ketlin Raston 1929. godine u Briselu. Tokom detinjstva, njena majka baronesa Ela fon Himstra učila ju je bontonu i plemićkim manirima, govoreći joj da je ženi najjače oružje upravo ženstvenost i osmeh.

foto: Profimedia

Ipak, Odrino detinjstvo je obeležila i velika bol zbog njenog oca, bankara Jozefa Viktora Antonija Rastona, koji je napustio porodični dom kada je glumica imala šest godina.

Očev odlazak Hepbernova je opisala kao „najtraumatičniju stvar koja joj se ikada dogodila“, a godinama je pokušavala da ga pronađe, što joj je na kraju i pošlo za rukom. Teško bolesnog oca pronašla je u Irskoj, a do njegove smrti mu je slala novčanu pomoć.

S majkom se selila po Evropi, živela u trošnim stanovima, dok su obe radile razne poslove da bi preživele. Odri je istovremeno pohađala školu baleta, a nakon završetka Drugog svetskog rata, preselile su se u London.

Životna priča najveće holivudske dive: Život u visokom društvu, samoubistvo brata i ljubavna afera duga 26 godina!

foto: Profimedia

„Kao glumica sam mogla da zaradim tri funte više nego kao balerina, pa je glumačka karijera bila najbolje rešenje“, izjavila je jednom prilikom.

U Holivudu su svi čuli za Odri 1953. godine, zahvaljujući ulozi u legendarnom filmu “Praznik u Rimu”. Usledilo je preseljenje u Los Anđeles, ugovor sa filmskim studijom Paramount, ali i brojne ljubavne patnje.

I godinu dana pre holivudske slave, Odri je doživela veliko ljubavno razočaranje kada je već odabrala datum venčanja i haljinu, a zatim shvatila da brak sa Džejmsom Hansonom neće uspeti zbog poslovnih obaveza. Ipak, često je isticala da je s njim doživela „ljubav na prvi pogled“.

foto: Profimedia

Za vreme snimanja filma “Sabrina” kada je upoznala i dizajnera Ibera de Živanšija i postala njegova muza, Odri se ludo zaljubila u glumca Vilijama Holdena, koji je tada bio u braku. Iako je maštala o tome da će zbog nje ostaviti suprugu i s njom zasnovati porodicu, saznala je da se podvrgnuo vazektomiji, nakon čega je shvatila da se ta veza neće obistiniti.

„Jako sam zaljubljive prirode. Imam tu lošu osobinu da kad počnem romansu, odmah zamišljam sebe s tim čovekom u dubokoj starosti, a kasnije patim“ rekla je glumica jednom prilikom.

Životna priča Debi Rejnolds: Udavala se tri puta, ali samo nju je iskreno volela!

foto: Profimedia

Svog prvog supruga Mela Ferera upoznala je 1954. godine, a 1960. godine par je dobio sina Šona. Tada je njihov brak počeo da se raspada, a javnost je za to krivila njegovu tešku narav. Odri je doživela i dva pobačaja, a doktori su je upozoravali da je to zbog prevelikog stresa.

Šuškalo se i da je suprug fizički i psihički zlostavlja, zbog čega ne može da iznese trudnoću, ali i da je imao brojne ljubavnice, zbog čega se njihova ljubav ugasila nakon 14 zajedničkih godina.

Drugo „sudbonosno da“ izgovorila je 1969. godine italijanskom psihijatru Andreu Dotiju, kojeg je upoznala tokom putovanja s prijateljima po Grčkoj.

Godinu dana kasnije par je dobio sina Luku, a 13 godina kasnije je Odri ponovno bila sama, kada je saznala da njen suprug ima čak nekoliko mlađih ljubavnica.

foto: Profimedia

„Oba puta sam čekala da mi sinovi porastu da bih se razvela. Nisam želela da dečaci ostanu bez očeva dok su mali. Njihova rođenja su dve najljepše stvari koje su mi se dogodile u životu. Majčinstvo i porođaj su najljepša iskustva na svetu“, govorila je Odri.

Nakon brojnih životnih udaraca, glumica se više nikada nije udavala. Tako je od 1980. godine živela s glumcem Robertom Voldersom, kojeg je upoznala pred kraj drugog braka.

Jednom prilikom je otkrila da joj je tih devet godina s njim bilo najlepše doba života.

Preljuba i skandal: Neverovatna životna priča Ingrid Bergman!

foto: Profimedia

Pri povratku iz Somalije 1992. godine gde je radila sa UNICEF-om, holivudska glumica počela je da oseća nepodnošljive bolove, a ubrzo je ustanovljeno da boluje od raka creva i pluća.

Srce ikone 20. veka prestalo je da kuca 20. januara 1993. godine, a to je bio i datum kada je ona zauvek otišla u legendu.

Njen grob u Švajcarskoj i dan danas je pun cveća.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs