TRIKOVI

Bakini saveti za vaskršnja jaja: Ovo svaki početnik mora da zna!

Ove stvari su najvažnije prilikom farbanja jaja.

Zanimljivosti
Bakini saveti za vaskršnja jaja: Ovo svaki početnik mora da zna!
Foto: Profimedia

Vaskr se približava a vi nikad niste spremali šarena jaja? Ne brinite, spremili smo vam savete za početnike i osnovne korake koje morate znati.

Često možemo pročitati trikovi za ukrašavanje ali saveti koje možete čuti samo od iskusnih ljudi, mame, bake,teško je gde naći a najvažniji su. Zbog toga smo odlučili da vam izdvojimo važna pravila.

Vaša jaja ne trebaju da budu samo lepa na izgled nego i ukusna, pa zbog toga birajte sveža. Kako to da znate? Uronite ih u sud sa hladnom slanom vodom. Ako potonu znači da su sveža.

Originalna dekoracija za Uskrs: Mekana krpena jaja oduševiće vaše mališane! (VIDEO)

foto: Profimedia

Da biste izbegli pucanje jaja prilikom kuvanja u vodu stavite i kašičicu sirćeta. U slučaju da se to ipak desi, belance će se odmah zgusnuti na ivici ljuske.

Drugi recept je da se u vodu stavi so, i da se jaja kuvaju na tihoj vatri, odnosno da voda blago struji, a ne da vri. Jaja mogu da se kuvaju i na pari, ali to traje nešto duže, oko 25 – 30 minuta.

Napravite uskršnje zeka jaje: Dekoracija koja će svima izmamiti osmeh! (VIDEO)

foto: Profimedia

Čim skuvate jaja uronite ih u hladnu vodu kako bi vam bilo lakše da ih ljuštite kasnije.

Pre farbanja jaja bi trebalo oprati u razblaženom sredstvu za pranje posuđa kako bi se sa ljuske uklonila masnoća i prljavština. Isti efekat se postiže i ako se jaja prebrišu krpicom namočenom u sirćetu.

Ukrasno jaje od konca: Ulepšajte dom za Uskrs na originalan način! (VIDEO)

foto: Profimedia

Ofarbana jaja dobiće visoki sjaj a boje će biti intenzivnije ako ih posle farbanja premažete salvetom na koju ste prethodno naneli malo ulja, masti, putera ili margarina. Čak i parče slanine može da se koristi za ovu namenu.

Napravite sami gel jaja u bojama duge: Uskršnja dekoracija kojoj niko ne može odoleti! (VIDEO)

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs