Na Veliki petak svi vernici se pridržavaju strogog posta! Kao predlog za današnji ručak predstavljamo vam ukusne, posne punjene paprike iz rerne.
Potrebno je:
- 15 paprika zelenih
- 3 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- začin, aleva paprika, mleveni biber
- 4 čena belog luka
- peršunov list
- 2 veća paradajza
- ulje
- 600 gr krompira
Priprema:
Luk iseći sitno propržiti dodati jednu seckamu šargarepu i nju propržiti dodati začin, alevu i biber pa u to dodati rendan krompir zatim peršunov list i seckan beli luk. Sve dobro izmešati. Papriki izvaditi semenke i drške pa puniti spremljenim nadevom. Zatvarati kolutovima paradajza. Može se po paprici razbacati sečen krompir i ostatak šargarepe, koje ste pretgodno posolili i pouljili.
Sipati 100 ml vode, pokriti folijom ili ako đuveč ima poklopac, i peći na 200-250 stepeni oko 45 min.
Izvanredan ručak koji će svi vaši ukućani sa zadovoljstvom jesti.