- Za prvi fil (1l vode, 17 kašika šećera, 17 kašika griza) skuvati i preliti preko keksa, koji ste prethodno malo umočili u mleko i poslagali u tepsiju.
- Za drugi fil skuvati litar mleka i 10 kašika šećera, pa u to dodati tri pudinga od vanile razmućena u malo mleka, belu čokoladu i margarin. Sve mešati dok se ne rastopi. Ovu masu preliti preko fila s višnjama.
- Na kraju za glazuru na tihoj vatri rastopiti 200 grama čokolade, dve kašike ulja i kašiku mlake vode i na kraju je preliti preko drugog fila. Kolač pre služenja dobro ohladiti i ukrasiti po želji.
Ko može da odoli?
Kocke s višnjama
U tri koraka do savršene poslastice...
Recepti
17:48h Izvor: Stil Magazin
17:48h Izvor: Stil Magazin
kocke sa višnjama
- 70 minuta
- Srednje teško
- Za 8 osoba
Sastojci
- Kutija keksa „petit ber“
- Mleko
- 1l vode
- 17 kašika šećera
- 17 kašika griza
- 500 g višanja
- 1 l mleka
- 10 kašika šećera
- 3 pudinga od vanile
- 100 g bele čokolade
- 150 g margarina
- 200 g čokolade
- 2 kašike ulja
- kašika mlake vode