Sastojci:

1. deo


- 200g brašna
- 100g šećera (bolje smeđeg ili kokosovog)
- 2 pune kašike kakaa u prahu
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone

2. deo


- 1 jaje
- 130 ml mleka
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 125ml vode

shutterstock-213147610.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:


1. U posudu za mućenje stavite prvi deo sastojaka (brašno, šećer, kakao, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu).

2. U posebnoj posudi izmešajte sastojke iz drugog dela, dodajte ih prvim i sve dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu i glatku smesu.

3. Zagrejte vodu i kada prokuva dodajte je u smesu i sve dobro izmešajte.

4. Zagrejterernu na 180 stepeni, smesu izlijte u kalup i pecite oko 30 do 40 minuta.

Tortu nasecite na 12 kriški kada se ohladi i poslužite. Svaka kriška torte ima 200 kalorija pa tako možete lakše kontolisati njihov unos.

Spoj čokolade i torte mnogima je omiljeni desert, no ovakva poslastica često je vrlo teška, zasitna i prepuna šećera i praznih kalorija. Želite da isprobate ekspres laganu verziju popularne poslastice, napravite dijetalni čokoladni kolač