Sastojci: 2 plava patlidžana, 1-2 tikvice, 3 jaja, so, 100 g brašna, 100 g kikirikija,100 g suncokretovih semenki, 100 g korn fleksa, 100 g slanih štapića,
50 g čipsa od krompira, 3 čena belog luka
Uputstvo:: Tikvicu i plavi patlidžan očistiti i iseći na na tanje komade i posoliti i ostaviti 20 min da puste sok, a zatim ocediti i dodati izdrobljen beli luk.
Jaja izmutiti, a kikiriki, korn fleks, štapiće i čips izdrobiti oklagijom ili u blenderu. Seme suncokreta možete ostaviti celo ili i njega malo izdrobiti.
Komade tikvice, ili plavog patlidžana provući prvo kroz brašno, jaja i kroz jedno od izdrobljenih navedenih sastojaka i redjati u tepsiju koju obložimo pek papirom.
Peći na 200 stepeni stepeni oko 35 minuta.
Probati viljuškom dali su tikvice i patlidžan mekani.
Prijatno!
Probajte još:
Brzi mafini-krofne sa sirom: Recept koji vredi sačuvati!
Kuglof pita sa mesom: Provereno dobar recept!
Slani punjeni tašci: Danima ostaju sveži i mekani! (RECEPT)