Da vam se to ne bi događalo, odnosno da bi meso bilo mekano i sočno nakon pripreme, posegnite za nekim trikovima. Oni će čak i meso stare krave pretvoriti u fini odrezak. Verovali ili ne, pomaže čak i koka kola.
Ove namirnice će omekšati meso:
Voće - Za omekšavanje mesa su odlični ananas, jabuka, kruška i mango. Ako je potrebno, ogulite voće, a zatim ga narežite na tanke kriške. Meso prekrijte kriškama voća i neka se tako dinsta ili peče u rerni. Voćni sokovi će omekšati meso.
Prinčano vino - Pripremite marinadu od malo pirinčanog vina, maslinovog ulja i sitno seckanog luka i jabuke. Meso stavite u ovu marinadu i ostavite u frižideru preko noći. Osim što će dobiti neverovatan ukus, biće mekano kao puter.
Koka Kola ili Pepsi Kola - Napici su odlični za omekšavanje mesa pre prženja, posebno ako se radi o debelim šniclama. Sve što trebate da uradite je da ostavite meso u Koka Koli ili Pepsiju deset minuta. Potom ga izvadite da se osuši i pržite u ulju uz dodatak crnog bibera. Biće odlično.
Limun - Mariniranje mesa u limunovom soku u trajanju od pola sata pre pripreme je dovoljno da ga omekša.
Sirće - Možete koristiti i sirće, ali u tom slučaju meso bi u njemu (zapravo u marinadi na bazi sirćeta) moralo da stoji preko noći kako bi dovoljno omekšalo, otkriva sajt Bright Side.