Sastojci: 250 gr mlevenog sala, 310-350 gr brašna, 100 ml belog vina, 1 kašičica masti, 1 jaje, soli, džem, prah šećer, 1 vanilin šećer Priprema: U mleveno salo dodati šaku brašna pa malo izmesiti rukom i ostaviti na toplom da malo odmekne. U brašno dodati mast, jaje i so, kao i vino i zamesiti testo da bude glatko.
Testo razvući sm. debljine u pravougaonik i namazati salom a zatim ga presavijati ( kao što je prikazano u Videu). Zatim to ponoviti još dva puta tako. Testo zatim ostaviti da odmara 30 min uvijeno u foliju. Testo još dva puta tako razvijati i mazati i odmarati po pola sata.
Najukusnije lisnate kiflice: Slojevito testo koje se topi u ustima! (RECEPT)
Kad je treći put namazano i odmaralo razviti ga što tanje i seći po želji ( ja sam sekla pravougaonike) stavljati džem presaviti i pritisnuti prstom ispod džema malo da džem ne iscuri.
Najukusnije posne mekike: Brzo i meko testo za doručak ili večeru! (RECEPT)
Peći na 200 stepeni oko 15 min. Uživati kako samo rastu i listaju se...
Kad su pečeni malo se prohlade pa se uvaljaju u prah šećer zamirisan vanilicom.
Zaboravite na knedle sa šljivama: Hrskavo testo sa voćem koje se topi u ustima (FOTO)