Sastojci: 250 gr mlevenog sala, 310-350 gr brašna, 100 mlbelog vina, 1 kašičica masti, 1 jaje, soli, džem, prah šećer, 1 vanilin šećer

Priprema: U mleveno salo dodati šaku brašna pa malo izmesiti rukom i ostaviti na toplom da malo odmekne. U brašno dodati mast, jaje i so, kao i vino i zamesiti testo da bude glatko.

Testo razvući sm. debljine u pravougaonik i namazati salom a zatim ga presavijati ( kao što je prikazano u Videu). Zatim to ponoviti još dva puta tako. Testo zatim ostaviti da odmara 30 min uvijeno u foliju. Testo još dva puta tako razvijati i mazati i odmarati po pola sata.

Najukusnije lisnate kiflice: Slojevito testo koje se topi u ustima! (RECEPT)

img-20170116-103646.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Kad je treći put namazano i odmaralo razviti ga što tanje i seći po želji ( ja sam sekla pravougaonike) stavljati džem presaviti i pritisnuti prstom ispod džema malo da džem ne iscuri.

Najukusnije posne mekike: Brzo i meko testo za doručak ili večeru! (RECEPT)

img-20170117-210211.jpg
Foto: Bakina kuhinja
img-20170117-210500.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Peći na 200 stepeni oko 15 min. Uživati kako samo rastu i listaju se...

Kad su pečeni malo se prohlade pa se uvaljaju u prah šećer zamirisan vanilicom.

Zaboravite na knedle sa šljivama: Hrskavo testo sa voćem koje se topi u ustima (FOTO)

Mekano testo sa domaćim džemom... Kao kod bake!