Idealne su za doručak ili večeru i kao posluženje za goste. Postupak pripreme je vrlo jednostavan, a prave se realativno brzo. Najukusnije su dok su tople, a savršene u kombinaciji sa nekim sosom.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 150 ml mleka
- 3 jaja
- 100 g. prezli
- 10 g kvasca
- so
- 150 g šunkarice
- 150 g sira
- ulje
Uputstvo:
Zamesiti glatko testo, dodati jedno jaje, mleko, brašno i so . Ostaviti da naraste, pa razviti tanju koru i podeliti na pravougaonike.
U svaki pravougaonik staviti list šunkarice i malo sira u koji ste dodali 1 žumance. Saviti malo stranice i uviti u rolnicu.
Umutiti ostatak jaja, posoliti pa svaku rolnicu provući kroz jaja pa uvaljati u prezle i to ponoviti. Slagati u poslužavnik, a zatim pržiti u ulju i pržene rolnice vaditi na papirnu salvetu da se ocede od viška masnoće.
Služiti uz neki vama omiljen sos.
Prijatno!
Izvor: Kod bake u gostima