Morate da probate

Čimbur, vrhunski bosanski specijalitet: Slasni ručak od jagnjetine i jaja! (RECEPT)

Idealan izbor za nedeljni ručak
Recepti
20:10h Autor:
Čimbur, vrhunski bosanski specijalitet: Slasni ručak od jagnjetine i jaja! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Čimbur je brzo i jednostavno, a veoma ukusno jelo iz kuhinje Bosne i Hercegovine. Sastoji se od mlevenog mesa i jaja.

Postoji više varijanti ovog jela, u zavisnosti od podneblja, čimburom se smatraju i jednostavnije varijante, a ovaj konkretno priprema se sa mlevenim jagnjećim mesom.

Sastojci: 1 kg mlevene jagnjetine, 4 jaja, 2 glavice crnog luka, 2 čena belog luka, so, biber, 1 kašika pirea od paradajza, 2 kašike sitno seckanog peršuna, 25 grama maslaca plus malo za podmazivanje tiganja.

Priprema: Sitno iseckajte crni luk i pržite na rastopljenom maslacu dok ne porumeni. Dodajte meso, dobro promešajte i pržite zajedno nekoliko minuta. Čim meso pusti sok, dodajte pire od paradajza i beli luk pa nastavite da pržite dok ne uvri sav sok.

Posolite, pobiberite, dodajte peršun, izmešajte i izručite meso u tiganj podmazan maslacem.

Poravnajte i napravite kašikom 4 udubljenja u mesu, pa u svako stavite po jedno sveže jaje i zapecite u zagrejanoj rerni koliko da se belanca stegnu. Pospite seckanim peršunom i poslužite toplo.

Tradicionalno jelo iz srca Hercegovine: Kako da napravite Hajdučku tepsiju! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs