Recepti sa Stilom

Popara na stari način

Da biste se vratili u detinjstvo potrebno vam je malo hleba i masti
Recepti
20:46h Autor:
Popara na stari način
Foto: Thinstock
  • 15 minuta
  • Srednje teško
  • Za 2 osoba

Sastojci

  • 350 g starog belog hleba (starog barem 3 dana)
  • 700 ml vode
  • 50 g putera
  • 4 kašike mladog kajmaka, oko 100 - 150 g
  • oko 250 g zrelog sira (sjenički, zlatarski, može i feta)

Hleb izmeriti, iseći na kriške, pa iskidati na komadiće. U veću šerpu sipati vodu u duploj količini u odnosu na hleb, i staviti da provri. Ako je sir neslan ili veoma blag dodati 1/3 kašičice soli, a ako je sir slan ne treba dodavati so u vodu uopšte. Skloniti sa ringle i ubaciti sav hleb, promešati da se napravi kaša, dodati puter i opet izmešati.

Kajmak i izmrvljen sir se mogu umešati odmah. Ili polovinu sira umešati odmah, a ostatak svakom izmrviti preko popare na tanjiru, pa preko svega sipati kašiku kajmaka, da se otopi na površini, kao moča preko krompir pirea. Dobro je i ovako i onako. Služiti toplo.

OVDE preuzmite recept za prženice sa sirom!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

PoparaHleb