Probajte

Irski tost sa prženim sirom

Hrskavi obrok idealan za doručak ili ranu večeru
Recepti
13:02h Autor:
Irski tost sa prženim sirom
Foto: Shutterstock
  • 35 minuta
  • Jednostavno
  • Za 6 osoba

Sastojci

  • 150 ml mleka
  • 1, 5 kašika brašna
  • 400 g tvrdog sira (čedar)
  • 160 g prezli
  • 1 kašika senfa
  • 120 ml tamnog piva
  • 2 jaja (žumanca)
  • 4 mlada luka
  • 6 kriški tost hleba

1. Zagrejte mleko u šerpi, pa dodajte brašno. Nastavite da mešate dok ne provri. Kada krene da vri, smanjite temperaturu, mleko treba da se malo zgusne.

2. Dodajate sir i mešajte ga na nižoj temperaturi dok se ne istopi. Dodajte prezle, senf i tamno pivo. Nastavite da mešavite dok se smesa ne sjedini.

3. Skinite sa vatre i ostavite da se malo prohladi. Kada se ohladi, dodajte žumance i dobro promešajte sastojke. Na kraju dodajte mladi luk.

4. Sipajte smesu na tost hleb a onda ga dobro zagrejte u rerni da porumeni i dobije zlatkasto - braonkastu boju. Po želji, možete ga zapeći zajedno sa prethodno pripremljenim pečurkama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs