Brzo i lako se spremaju! A idealni su uz jogurt, pavlaku ili kečap, piše Stvarukusa.rs
Sastojci: 5 srednjih krompira; 2 šargarepe; 150 g gaude; 2 kašike sitno sečenog lista peršuna; 2 jaja; 50 g rastopljenog putera; 1 kašičica čilija u prahu; 1/2 kašičice bibera; 1 ravna kašika soli.
Priprema: Narendati sir i šargarepu. Peršun sitno iseckati. Krompir oljuštiti, narendati i staviti u hladnu vodu, da ne pocrni. Ocediti krompir, pa ga sjediniti sa šargarepom, sirom, peršunom i jajima.
Originalni recept za burek s mesom: Turski pekari ovako prave ćig borek! (VIDEO)
Dodati i začine (so, čili, biber), sve dobro promešati da se sjedini. Otopiti puter pa i njega umešati. U plehu obloženom papirom za pečenje, formirati zalogaje od krompira, ja sam koristila modlu kako bi bilo dekorativnije, ali nije obavezno (debljina svakog zalogaja je 7-8 mm).
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni C oko 35 minuta. Pleh staviti prvo dole kako bi se uhvatila korica (da sir ne curi), a zatim ga podići na žicu u sredini rerne.
Brze krofne iz rerne: Narastu ogromne, bez prženja u dubokom ulju! (RECEPT)