Osnovne informacije:
- Kuhinja: Balkanska / Tradicionalna
- Vreme pripreme: 15–20 minuta
- Vreme pečenja: 20 minuta
- Ukupno vreme: oko 40 minuta
- Porcija: 6–8 porcija
- Kalorije: oko 350–400 kcal po porciji
- Težina pripreme: Lako
Potrebno je:
250 gr. gotovih kora za pitu
Za fil:
- 400 grama kiselog mleka ili grčkog jogurta
- 1 jaje
- 1/2 praška za pecivo
- 8 kašika griza
- 50 ml ulja
- 300 do 400 grama sira
- 150 ml mineralna vode
- 2 do 3 crvene paprike
- 100 gr zelenih maslina
- 150 gr sir koji se topi
- 200 dimljene slanine
Foto: Printscreen/YouTube
Priprema:
- Umutiti kiselo mleko, jaje, prašak za pecivo, griz, ulje, sir, mineralnu vodu.
- Tim filom filovati koru za pitu, a preko posuti seckanu papriku, masline, sir i slaninu.
- Smotati kao klasičnu pitu pa staviti u pleh.
- Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 20 minuta.
Prethodna vestSledeća vest
Budi deo Stil zajednice.