Osnovne informacije:

  • Kuhinja: Američka
  • Ukupno vreme pripreme: oko 1 h 45 min
  • Porcija: 10–12 rolnica
  • Kalorije: oko 260–320 kcal po rolnici
  • Težina pripreme: Srednje zahtevno

Sastojci:

Za testo:

  • 200ml toplog mleka
  • 1 jaje
  • 60g rastopljenog maslaca ili margarina
  • 1 vanilin šećer
  • 1 baš puna kašičica ili 2 ravne kašičice suvog kvasca(4-5g)
  • 1 puna kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 420-430g brašna

Za premaz: 

  • 60g maslaca ili margarina
  • 3 kašike braon šećera(50g)/može i beli šećer ako nemate braon
  • 2 kašičice cimeta(9-10g)

Za preliv:

  • 100g krem sira
  • 50g šećera u prahu
  • 30g maslaca ili margarina
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

  1. Umesite testo tako što ćete u mlako mleko da dodate šećer i kvasac.
  2. Zatim dodajte maslac, jaje, so, brašno i vanil šećer.
  3. Umesite testo pa ga ostavite da se malo odmori. 
  4. Zatim umutite premaz od rastopljenog margarina, šećera  i cimeta. 
  5. Kada se premaz prohladi i blago stegne, njime premažite razvaljano testo.
  6. Testo smotajte u štrudlu, pa ga isecite koncem na jednake delove.
  7. Pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.
  8. Zatim vrelo testo premažite sa prelivom od krem sira, šećera, maslaca i vanil šećera.