Osnovne informacije:
- Kuhinja: Američka
- Ukupno vreme pripreme: oko 1 h 45 min
- Porcija: 10–12 rolnica
- Kalorije: oko 260–320 kcal po rolnici
- Težina pripreme: Srednje zahtevno
Sastojci:
Za testo:
- 200ml toplog mleka
- 1 jaje
- 60g rastopljenog maslaca ili margarina
- 1 vanilin šećer
- 1 baš puna kašičica ili 2 ravne kašičice suvog kvasca(4-5g)
- 1 puna kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 420-430g brašna
Za premaz:
- 60g maslaca ili margarina
- 3 kašike braon šećera(50g)/može i beli šećer ako nemate braon
- 2 kašičice cimeta(9-10g)
Za preliv:
- 100g krem sira
- 50g šećera u prahu
- 30g maslaca ili margarina
- 1 vanilin šećer
Priprema:
- Umesite testo tako što ćete u mlako mleko da dodate šećer i kvasac.
- Zatim dodajte maslac, jaje, so, brašno i vanil šećer.
- Umesite testo pa ga ostavite da se malo odmori.
- Zatim umutite premaz od rastopljenog margarina, šećera i cimeta.
- Kada se premaz prohladi i blago stegne, njime premažite razvaljano testo.
- Testo smotajte u štrudlu, pa ga isecite koncem na jednake delove.
- Pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.
- Zatim vrelo testo premažite sa prelivom od krem sira, šećera, maslaca i vanil šećera.
Budi deo Stil zajednice.