Ove posne pica kocke su savršen spoj hrskavog, mekog testa i bogatog povrtnog fila. Idealne su za doručak, užinu ili kao zabavni zalogaj za druženje. Testo je obogaćeno kurkumom, koja mu daje lepu zlatno-žutu boju, dok fil od praziluka i šampinjona pruža pun ukus bez mesa. Jednostavne su za pripremu, a garantuju da će svi uživati u svakom zalogaju.

Osnovne informacije

  • Vreme pripreme: 45 minuta
  • Vreme pečenja: 25–30 minuta
  • Količina: dovoljna za 4 osobe
  • Težina: srednje jednostavno

Sastojci

Za testo:

  • 450 g brašna
  • 180 ml kisele vode
  • 180 ml ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica suvog kvasca (ili pola kocke svežeg kvasca)
  • 1/2 kašičice kurkume

Za fil:

  • 250 g praziluka
  • 400 g šampinjona
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • Kečap
  • Origano
  • Malo ulja za prženje

Priprema

1. Priprema testa

  • U velikoj posudi pomešajte kiselu vodu, ulje, šećer, so i kvasac.
  • Dodajte brašno i kurkumu, pa zamesite glatko testo. Kurkuma će testu dati zlatno-žutu boju, slično kao da je umućeno jaje.
  • Pokrijte testo i ostavite da odmara 30 minuta.

2. Priprema fila

  • Praziluk sitno iseckajte i propržite na malo ulja dok ne omekša.
  • Dodajte iseckane šampinjone i pržite dok sva voda ne ispari.
  • Posolite i pobiberite po ukusu.
  • Fil podelite na tri jednaka dela.

3. Formiranje pica kocki

  • Od odležalog testa malo premesite i podelite ga na četiri jednaka dela. Svaki deo formirajte u lopticu.
  • Prvu lopticu razvaljajte do veličine pleha i pažljivo prebacite u pleh.
  • Premažite sa dve kašike kečapa, pospite origano, pa stavite prvi deo fila.
  • Ponovite postupak sa drugom i trećom korom i preostalim filom.
  • Poslednju četvrtu koru premažite samo kečapom i pospite origano.

4. Pečenje

  • Testo izbockajte čačkalicom, pokrijte folijom i ostavite još 10 minuta da odmori.
  • Zagrejte rernu na 180°C i pecite 25–30 minuta, dok kora ne postane zlatno-smeđa.
  • Ohladite pica kocke pre sečenja, a zatim ih isečite na kocke.

00:26
Brzi čokoladni kolač Izvor: instagram/fitwafflekitchen