Osnovne informacije:
- Kuhinja: Francuska
- Tip jela: Prilog
- Ukupno vreme pripreme:35 min
- Broj porcija: 3
- Težina pripreme: Lako
Sastojci:
* 450 g zamrznute mešavine povrća za francusku ili rusku salatu
* 50 g kiselih krastavaca
* 90 g majoneza
* 1 kašičica senfa
* 100 ml grčkog jogurta
* so, biber
Foto: Shutterstock
Priprema:
1. Zamrznutu mešavinu povrća stavite u posoljenu kipuću vodu i kuvajte 10 minuta. Kad se skuva, povrće ocedite i ohladite.
2. Majonez pomešajte sa senfom, grčkim jogurtom, posolite i pobiberite pa dodajte povrću. Potom dodajte na kockice iseckane kisele krastavce i sve zajedno promešajte.
3. Salatu ohladite i poslužite kao prilog uz pečeno crveno meso.
4. Savet: Po želji u nju možete dodati kašičicu sveže naseckanog peršuna ili je samo ukrasite njime.
Budi deo Stil zajednice.
