Osnovne informacije:

  • Kuhinja: Francuska
  • Tip jela: Prilog
  • Ukupno vreme pripreme:35 min
  • Broj porcija: 3
  • Težina pripreme: Lako


Sastojci:

* 450 g zamrznute mešavine povrća za francusku ili rusku salatu
* 50 g kiselih krastavaca
* 90 g majoneza
* 1 kašičica senfa
* 100 ml grčkog jogurta
* so, biber

shutterstock-336674702.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Zamrznutu mešavinu povrća stavite u posoljenu kipuću vodu i kuvajte 10 minuta. Kad se skuva, povrće ocedite i ohladite.

2. Majonez pomešajte sa senfom, grčkim jogurtom, posolite i pobiberite pa dodajte povrću. Potom dodajte na kockice iseckane kisele krastavce i sve zajedno promešajte.

3. Salatu ohladite i poslužite kao prilog uz pečeno crveno meso.

4. Savet: Po želji u nju možete dodati kašičicu sveže naseckanog peršuna ili je samo ukrasite njime.