Tamna kore:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 2 kašike griza
- 2 kašike kakaa
- kesica praška za pecivo
Svetla kora:
- 6 belanaca
- 10 kašika šećera
- 1 kašičica sirćeta
- 1 kašika brašna
- 1 kašika griza
Fil:
- 6 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 250 g putera
- 200 g bele čokolade
- kesica šlaga oko 60gr ulupanog po uputstvu
- 100 ml mleka za natapanje tamnih kora
Priprema:
- Ulupati cela jaja sa šećerom, pa dodati griz, kakao i brašno, a potom i prašak za pecivo, pa ispeći.
- Belu koru praviti tako što ćete umutiti belanca, šećer, malo sićeta, brašno i griz - peći dok porumeni.
- Fil se pravi tako što se na pari umešaju žumanca i šećer, doda im se bela čokolada i rastopljen puter. Kada se stegne smesa izmešati je sa ulupanim šlagom.
- Natopiti tamnu koru sa mlekom.
- Ređati tamnu koru, pa fil, pa belu koru, pa fil. Ukrasiti rastopljenom čokoladom.
Budi deo Stil zajednice.
