Tamna kore:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike griza
  • 2 kašike kakaa
  • kesica praška za pecivo

Svetla kora:

  • 6 belanaca
  • 10 kašika šećera
  • 1 kašičica sirćeta
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika griza

Fil:

  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 250 g putera
  • 200 g bele čokolade
  • kesica šlaga oko 60gr ulupanog po uputstvu
  • 100 ml mleka za natapanje tamnih kora

Priprema:

  1. Ulupati cela jaja sa šećerom, pa dodati griz, kakao i brašno, a potom i prašak za pecivo, pa ispeći.
  2. Belu koru praviti tako što ćete umutiti belanca, šećer, malo sićeta, brašno i griz - peći dok porumeni. 
  3. Fil se pravi tako što se na pari umešaju žumanca i šećer, doda im se bela čokolada i rastopljen puter. Kada se stegne smesa izmešati je sa ulupanim šlagom. 
  4. Natopiti tamnu koru sa mlekom.
  5. Ređati tamnu koru, pa fil, pa belu koru, pa fil. Ukrasiti rastopljenom čokoladom.