Sa samo 3 jednostavna sastojka, napravićeš dezert koji će iznenaditi čak i najzahtevnije sladokusce. Ova čokoladna torta postaće, sigurni smo, tvoja omiljena kremasta poslastica tokom leta.

najkremastija-cokoladna-torta.png
Foto: Printscreen Instagram

Sastojci:

  • 200 g tamne čokolade
  • 200 g domaćeg jogurta (baš gustog), ili krem sira, ili rikota sira
  • 4 jaja
najkremastija-cokoladna-torta1.png
Foto: Printscreen Instagram

Način pripreme:

Otopi tamnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj, zatim je pomešaj sa ostalim sastojcima dok ne dobiješ homogenu smesu. Tako jednostavno! 

Sipaj u kalup obložen papirom za pečenje i peci u fritezi na vruć vazduh na 150°C 30 minuta (ili u rerni na 170°C 40 minuta). Kada se ohladi, dodaj svoj omiljeni preliv – recimo, krem bez šećera sa dodatkom proteina – i uživaj u ovoj poslastici.