Sastojci:
- 2 šolje smrznutih borovnica
- 1 zrela banana (za prirodnu slatkoću)
- 200 ml kokosovog ili grčkog jogurta (ili biljne zamene: bademovo, sojino, ovseno)
- 1 kašika meda ili javorovog sirupa (po želji, ako želite malo slađe)
Priprema
Ubacite sve sastojke u blender ili seckač.
Blendajte dok ne dobijete glatku, kremastu smesu. Ako je pregusto, dodajte malo biljnog mleka ili vode.
Po želji možete probati i dodatno zasladiti sa malo više meda ili nekoliko urmi.
Smesu prebacite u posudu pogodnu za zamrzavanje.
Zamrznite 2–3 sata, ali povremeno promešajte viljuškom da se ne stvore kristali leda.
Pre serviranja ostavite sladoled 5–10 minuta na sobnoj temperaturi da omekša.
Foto: prt scr / yt/ The Cooking Foodie
Posluženje:
Servirajte sa svežim borovnicama, listićima nane, rendanim kokosom ili komadićima crne čokolade (bez šećera).
Idealan kao zdrav dezert za decu i odrasle.
Budi deo Stil zajednice.