Sastojci:

  1. 2 šolje smrznutih borovnica
  2. 1 zrela banana (za prirodnu slatkoću)
  3. 200 ml kokosovog ili grčkog jogurta (ili biljne zamene: bademovo, sojino, ovseno)
  4. 1 kašika meda ili javorovog sirupa (po želji, ako želite malo slađe)

Priprema

Ubacite sve sastojke u blender ili seckač.

Blendajte dok ne dobijete glatku, kremastu smesu. Ako je pregusto, dodajte malo biljnog mleka ili vode.

Po želji možete probati i dodatno zasladiti sa malo više meda ili nekoliko urmi.

Smesu prebacite u posudu pogodnu za zamrzavanje.

Zamrznite 2–3 sata, ali povremeno promešajte viljuškom da se ne stvore kristali leda.

Pre serviranja ostavite sladoled 5–10 minuta na sobnoj temperaturi da omekša.

66383.jpg
Foto: prt scr / yt/ The Cooking Foodie

Posluženje:

Servirajte sa svežim borovnicama, listićima nane, rendanim kokosom ili komadićima crne čokolade (bez šećera).

Idealan kao zdrav dezert za decu i odrasle.