Sastojci:

* 3 velike breskve (kajsije, maline, borovnice...)
* 2 velika jaja
* 2 dl tečnog jogurta
* pola čaše šećera
* pola čaše ulja
* 2 čaše oštrog brašna
* 1 prašak za pecivo

shutterstock-310797641.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Breskve operite, ogulite i isecite na sitnije komade. Brašno pomešajte s praškom za pecivo u jednu posudu. U drugu ubacite jaja i šećer pa miksajte oko pet minuta, dok smesa ne postane svetložuta i gusta. Zatim malo-pomalo dodajte ulje i lagano mutite na najmanjoj brzini. Sada u posudu dodajte jogurt i ručno ga povežite s ostatkom mase pomoću špatule ili varjače. Na kraju dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo i sve sjedinite.

2. Pleh za pečenje premažite s malo ulja ili maslaca i pospite oštrim brašnom. Ulijte smesu i po vrhu rasporedite breskve.

3. Pecite na temperaturi od 180 stepeni između 30 i 40 minuta, u zavisnosti od jačnie vaše rerne.