Sastojci:
- 500g goveđeg mesa za supu
- 2 šargarepe
- 1 koren peršuna
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica bibera u zrnu
- 500ml supe (goveđa ili povrćna)
- 1 jaje
- 2 kašike griza
- prašak za pecivo
- so i biber po ukusu
Foto: Printscreen/YouTube
Priprema:
Meso, šargarepu, koren peršuna, crni luk i beli luk stavite u lonac, prelijte supom i dodajte biber u zrnu. Kuvajte na laganoj vatri skoro dva sata. Sklonite sa vatre, ocedite i ostavite samo meso i povrće u supi. Meso iseckajte na manje komade i vratite u supu. Za knedle, umutite jaje u činiji, dodajte griz, prašak za pecivo (na vrh kašičice), so i biber po ukusu. Ostavite smesu da odstoji 15 minuta, a potom oblikujte knedle i dodajte ih u supu. Kuvajte još 10-ak minuta dok knedle ne isplivaju na površinu.
Prijatno!
Budi deo Stil zajednice.