Sastojci:

  • 500g goveđeg mesa za supu
  • 2 šargarepe
  • 1 koren peršuna
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica bibera u zrnu
  • 500ml supe (goveđa ili povrćna)
  • 1 jaje
  • 2 kašike griza
  • prašak za pecivo
  • so i biber po ukusu
supa.jpg
Foto: Printscreen/YouTube

  Priprema:

Meso, šargarepu, koren peršuna, crni luk i beli luk stavite u lonac, prelijte supom i dodajte biber u zrnu. Kuvajte na laganoj vatri skoro dva sata. Sklonite sa vatre, ocedite i ostavite samo meso i povrće u supi. Meso iseckajte na manje komade i vratite u supu. Za knedle, umutite jaje u činiji, dodajte griz, prašak za pecivo (na vrh kašičice), so i biber po ukusu. Ostavite smesu da odstoji 15 minuta, a potom oblikujte knedle i dodajte ih u supu. Kuvajte još 10-ak minuta dok knedle ne isplivaju na površinu.


Prijatno!