Ovaj jednostavan čokoladni kolač pravi se od samo dva sastojka – jabuka i crne čokolade. Recept je postao popularan na društvenim mrežama zbog svoje minimalne liste sastojaka i jednostavne pripreme, a rezultat je lagan, osvežavajući desert bez dodatog šećera i brašna.

 U nastavku sledite korak po korak.

Čokoladni kolač od 2 sastojka

Sastojci:

  • 7 većih jabuka (preporučuju se sorte poput zlatnog delišesa)
  • 400 g crne čokolade (po mogućstvu sa većim udelom kakaa)
Snimak ekrana (4251).png
Foto: preentscreen/Youtube

Priprema:

Jabuke oljuštiti i iseckati na manje komade.

Kuvati ih na srednjoj temperaturi oko 30 minuta, dok ne omekšaju.

Kada se prohlade, ispasirati ih štapnim mikserom dok se ne dobije glatka masa.

U pasirane jabuke dodati prethodno otopljenu crnu čokoladu i dobro sjediniti smesu.

Dobijenu masu sipati u kalup za cheesecake ili sličan pleh.

Ostaviti u frižideru da se stegne, idealno preko noći.

Snimak ekrana (4250).png
Foto: preentscreen/Youtube

Napomena:
Kolač se može poslužiti uz sveže sezonsko voće ili voćni preliv po izboru (npr. preliv od malina).