Sastojci:
- 5 jabuka
- 2 zrele banane
- 200gr ovsenih pahuljica
- 150gr badema
- 2 kašike kakao praha
- šaka suvog grožđa
- kašičica praška za pecivo
- kašika meda
- rendana korica limuna i korica pomorandže
- kašičica ili dve cimeta
- sok od pola pomorandže i pola limuna
- 30ml maslinovog ulja
Očistiti i izrendati jabuke. 2 zrele banane zgnječiti i pomešati s jabukama. Ovsene pahuljice, kakao i bademe usitniti u secku do teksture brašna. Dobijenu smesu povežite s jabukama i bananom. U smesu dodajte preostale sastojke (suvo grožđe, prašak za pecivo, med, korica limuna i pomorandže, cimet, sok od limuna i pomorandže i maslinovo ulje).
Sve dobro povezati i staviti u zagrejanu rernu na 180-200 stepeni Celzijusa na 35-40 minuta.
Kada se ispeklo odmah staviti preliv.
Preliv: Sok od pola pomorandže i limuna, 3-4 kašike marmelade od višnje ili pomorandže, tamna čokolada i seckani bademi.
Iscediti sok od pomorandže i limuna. U sok dodati marmeladu i pomešati. Premažite kolač u debljem sloju. Zatim otopite 60g tamne čokolade, prelijte preko i rasporedite. Pospite seckanim bademima.