Kad jednom isprobate ovaj recept za domaći sladoled, postaće vam apsolutno omiljeni!

Gotov je za 2 minuta, ne može biti brže, a rezultati će vas iznenaditi.

Sastojci:

Za 4 porcije:

  • 450 g običnog jogurta
    2 kašike mleka
    2 kašike meda
    1 kašičica arome vanile
shutterstock-1072957649.jpg
Foto: Shutterstock

  Priprema:

Prvo, dobro pomešajte sve sastojke u plastičnoj posudi za sladoled od jogurta bez aparata za sladoled.
Sada stavite posudu u zamrzivač na najmanje 4 sata, često mešajući mutilicom.

Za vegane ili one sa netolerancijom na laktozu, jednostavno koristite sledeće sastojke za sladoled od jogurta bez aparata za sladoled: 350 g sojinog jogurta, 2-3 kašike agavinog sirupa, 1 kašika limunovog soka.
Ukus vanile i obrada ostaju isti.

Sladoled se može jesti sam ili sa pasiranim bobicama.

Naravno, umesto arome mogu se koristiti i semenke prave mahune vanile.

Prijatno!