Kad jednom isprobate ovaj recept za domaći sladoled, postaće vam apsolutno omiljeni!
Gotov je za 2 minuta, ne može biti brže, a rezultati će vas iznenaditi.
Sastojci:
Za 4 porcije:
- 450 g običnog jogurta
2 kašike mleka
2 kašike meda
1 kašičica arome vanile
Priprema:
Prvo, dobro pomešajte sve sastojke u plastičnoj posudi za sladoled od jogurta bez aparata za sladoled.
Sada stavite posudu u zamrzivač na najmanje 4 sata, često mešajući mutilicom.
Za vegane ili one sa netolerancijom na laktozu, jednostavno koristite sledeće sastojke za sladoled od jogurta bez aparata za sladoled: 350 g sojinog jogurta, 2-3 kašike agavinog sirupa, 1 kašika limunovog soka.
Ukus vanile i obrada ostaju isti.
Sladoled se može jesti sam ili sa pasiranim bobicama.
Naravno, umesto arome mogu se koristiti i semenke prave mahune vanile.
Prijatno!