Naseckajte ovu voćku u rusku salatu i oduševićete se ukusom: Ko god proba, ne vraća se na staro

Dodavanjem ove većke u salatu, oduševićete goste

Recepti
15:04h Autor:
Naseckajte ovu voćku u rusku salatu i oduševićete se ukusom: Ko god proba, ne vraća se na staro
Foto: Shutterstock

Ruska salata je jedno od omiljenih jela na trpezama širom Balkana, a iako postoji tradicionalni recept, ništa ne sprečava da se igra sa sastojcima i stvori nova, ukusna varijanta. Jedan od zanimljivih dodataka koji može potpuno promeniti ukus ove salate je – hrskava jabuka. Sa dodatkom svežih jabuka, ruska salata postaje osvežavajuća, hrskava i bogatija.

Sastojci:

  • 5 kuvanih krompira
  • 6 kuvanih jaja
  • 2 kisela krastavca
  • 2 kuvane šargarepe
  • 2 kisele jabuke
  • 200 g graška iz konzerve
  • 250 g šunke
  • 200 g majoneza
  • 2 kašike limunovog soka
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Tvrdo skuvajte jaja, a nakon toga ih prelijte hladnom vodom. Krompir i šargarepu skuvajte, pa iseckajte na kockice. Ogulite jaja i isecite ih na kockice. Iscedite grašak iz konzerve ili ga skuvajte ukoliko koristite sirov. Krastavce i šunku isecite na kockice.

Stil/Srećna Republika

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs