Greje dušu

Varivo od kelja: Odličan ručak na kašiku, kad ga spremite imaćete ručak za dva dana

Isto varivo možete da napravite i sa slatkim kupusom

Recepti
Autor:
Varivo od kelja: Odličan ručak na kašiku, kad ga spremite imaćete ručak za dva dana
Foto: Shutterstock

Sastojci:

* 1 veća glavica kelja

* 6 krompira

* 6 čenova belog luka

* suva slanina, suva rebarca

* so

Kelj
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Kelj očistiti od tvrdih delova na sredini lista, oprati ga, pa staviti u vrelu vodu da se kuva oko pet minuta. Potom ga ocediti i iseći na rezance.

2. U dublju šerpu staviti krompir isečen na četvrtine, dodati sve ostale sastojke, sipati hladnu vodu tek toliko da ona prekrije namirnice, posoliti (ali oprezno zbog suvog mesa i slanine jer su oni slani) i staviti da se kuva.

3. Krčkati sve dok se meso ne skuva i kelj ne postane mekan.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs