Sastojci:

* 2 veća krompira * 250 g mlevenih badema * 40 g kokosovog brašna * 2 kesice vanilin šećera * 50 g šećera u prahu * 2 kašike kakaoa * 50 g šećera

rum-kuglice--stockphotohomemadecoconutchocolateoatrumballsfilledwithcherryandcoveredwithgratedcoconutand2327639617.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Krompire operite i stavite u rernu da se peku na 200 stepeni oko 40 minuta. Za to vreme skuvajte šerbet od šećera i vode. Kad proključa, skinite s vatre i ostavite da se hladi.

2. Krompire ohladite, oljuštite i dobro ispasirajte (kao za pire). Dodajte ohlađen šerbet, kakao, kesicu vanilin šećera i mlevene bademe. Mešajte da se smesa dobro sjedini.

3. U posebnoj posudi pomešajte kokosovo brašno, šećer u prahu i preostalu kesicu vanilinog šećera.

4. Od smese s krompirom napravite kuglice. Uvaljajte ih u pripremljeno kokosovo brašno i stavite na tanjir.

Uvaljajte ih u kokosovo brašno ili mlevene orahe pomešane s vanilin šećerom