Sastojci:
* 2 veća krompira * 250 g mlevenih badema * 40 g kokosovog brašna * 2 kesice vanilin šećera * 50 g šećera u prahu * 2 kašike kakaoa * 50 g šećera
Priprema:
1. Krompire operite i stavite u rernu da se peku na 200 stepeni oko 40 minuta. Za to vreme skuvajte šerbet od šećera i vode. Kad proključa, skinite s vatre i ostavite da se hladi.
2. Krompire ohladite, oljuštite i dobro ispasirajte (kao za pire). Dodajte ohlađen šerbet, kakao, kesicu vanilin šećera i mlevene bademe. Mešajte da se smesa dobro sjedini.
3. U posebnoj posudi pomešajte kokosovo brašno, šećer u prahu i preostalu kesicu vanilinog šećera.
4. Od smese s krompirom napravite kuglice. Uvaljajte ih u pripremljeno kokosovo brašno i stavite na tanjir.