Sastojci:
- 150 g pečenih lešnika
- 300 g mlevenog keksa
- pakovanje tamnih kora za torte 700 g
- 200 g šećera u prahu
- 600 g kisele pavlake
- 5 kesica šlaga (oko 250 g ili može i slatka pavlaka)
- 300 ml kisele vode
- 700 ml čokoladnog mleka
Priprema:
1. fil: Izmešajte pavlaku i šečer pa dodajte mleveni keks i lešnike. U ovaj fil dodajte 5 kašika umućenog šlaga tj od drugog fila odvadite. 2. fil: Umutite šlag sa kiselom vodom.
Filovanje: Izbockati koru čačkalicom da bolje upije čokoladno mleko. Natopiti koru sa dosta čokoladnog mleka, budite strpljivi dok ne upije. Premažite filom od lešnika pa zatim šlagom. Staviti drugu koru, izbockati, natopiti čoko mlekom...i tako do kraja. Treću, odnosno poslednju koru izbockati i natopiti čoko mlekom. Za premazivanje gornje kore i stranica iskoristim nekoliko kašika fila od lešnika izmešanih sa 2-3 kašike šlaga. Zagladim koliko može pa u frižider na nekoliko sati ili do sutradan. Tada lepo zagladim i ukrašavam.
Bonus video: