Ovaj specijalitet teniser tamani posle mača: Preukusan je, jednostavno se pravi i posle njega nema prljavih sudova

Sportisti se uglavnom zdravo hrane, ali moraju unositi i dovoljno proteina da bi imali snage, ovaj specijalitet koji španski teniser obožava zasitiće vas, a preukusan je

Recepti
Ovaj specijalitet teniser tamani posle mača: Preukusan je, jednostavno se pravi i posle njega nema prljavih sudova
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Španski teniser Karlos Alkaraz mlada je nada ovog sporta, velikim koracima korača do samog vrha, a u pohodu na zlatnu olimpijsku medalju ovoga puta ga je sprečio najbolji teniser svih vremena Novak Đoković.

Ali za njega ima vremena, tek je na početku karijere a već je na svojim prvim Olimpijskim igrama osvojio srebro. Da želi da krene Novakovim stopama govori i njegova ishrana.

Naime možemo reći da je Đoković svojevrsni pionir u mnogim novim stvarima koje je doneo u sport, između ostalog i način njegove ishrane, a podigao je lestvicu i što se godina tiče, pa smo tako čuli upravo Alkaraza da već planira dugogodišnju karijeru kakvu on ima.

Međutim izgleda je Karlos odlučio da prekine rigoroznu djetu, pa se počastio čuvenim španskim specijalitetom nakon napornog meča. Uživao je uz paelju, a možete i vi uz ovaj recept iz Rašine kuhinje.

Namirnice:

  • 2 crvene paprike
  • 1 zelena paprika
  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 ljuta paprika
  • Maslinovo ulje
  • 200g pilećeg filea
  • 10ak gambora
  • Šolja graška
  • Kocka bujona
  • Prstohvat kurkuma
  • Šolja basmati pirinač
  • 1 paradajz
  • 1 limun
  • Prstohvat svežeg peršuna

Recept:

Iseckati crni luk, zelenu, crvenu i ljutu papriku i beli luk. U tiganj staviti maslinovo ulje, a zatim dodati crni luk i ostalo iseckano povrće. Piletinu iseći na kockice i dodati u tiganj, a nakon piletine dodati i gambore i grašak. Ostaviti sve zajedno da se dinsta. Naliti bujonom. Na kraju dodati paradajz, basmati pirinač i kurkumu rastvorenu sa malo vode. Radi dekoracije dodati kriške limuna i svež peršun.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs