Žene tvrde da je brat Alkaraza mnogo lepši i zgodniji od njega: Svi šokirani čime se bavi i pitaju se što to radi sebi

Brat Karlosa Alkaraza je zgodan dasa sa velikim srce i najveća je podrška trenutno najboljem teniseru na svetu

Porodica
14:56h
Žene tvrde da je brat Alkaraza mnogo lepši i zgodniji od njega: Svi šokirani čime se bavi i pitaju se što to radi sebi
Foto: Printscreen Youtube / carlitosalcarazz

Španski vunderkind Karlos Alkaraz, najmlađi teniser koji se našao na prvom mestu ATP liste, potiče iz sportske porodice, ali nikada nije bio opterećen luksuzom. Iako voli dobra kola i brendiranu garderobu, isto tako je najsrećnije trenutke imao u stanu u Španiji koji se nalazi iznad prodavnice brze hrane.

Otkako je postao najveća senzacija u svetu tenisa, i njegovi najmili su postali popularni preko noći. A o prezgodnom bratu i majci koja je prava dama svi pričaju!

Naime, Alkaraz je odrastao okružen velikom familijom, ali tri brata - Alvar, Serhio i Haime su mu najveća potpora uz roditelje.

„U mojoj porodici, mislim da nam je sport u krvi. Svi smo igrali od malih nogu. Moja porodica, moji prijatelji su predivne osobe. „Za mene je to zaista, zaista važno. Kao što sam rekao, odlično sam u tenisu zbog ljudi koje imam oko sebe - istakao je ponosno Karlos.

Alvaro Alkaraz
foto: Printscreen Youtube / alvarito_ag8

Ko je Karlosov brat za kojim su dame poludele?

Najstariji naslednik porodice Alkaraz je Alvaro, ima svega 24 godine, a već je ključna osoba u karijeri njegovog mlađeg brata, pored oca i strica.

I Alvaro se profesionalno bavio tenisom. Igrao je takmičarski dubl, prema njegovom ATP profilu, a poslednji meč mu je bio u februaru 2020. Od tada je napravio zaokret u karijeri i postao je nacionalni teniski trener.

Od 2022. godine je deo Karlosovog tima i veoma često mu je sparing partner.

Uz svog mlađeg brata je i kada pobeđuje i kada gubi, te i trenutno najbolji teniser sveta koriti svaku priliku da istakne koliko mu je dragocena njegove podrška.

Alvaro Alkaraz
foto: Printscreen Youtube / alvarito_ag8

- I ja imam svog brata. Sjajno je što je iz mene i podržava me svaki dan, čini me boljim svakim danom, učim i od vas mnogo - rekao je Karlos o Alvaru, a on se nadovezao:

- Moje prisustvo je suštinski kao podrška porodice, da se oseća prijatno, kao da je kod kuće kada je daleko. Kao njegov stariji brat, mislim da sam mogao da mu pomognem da napreduje na ličnom nivou - rekao je Alvaro, koji je kroz osmeh istakaoda su kao deca bili kao Zipi i Zape , smešni likovi iz stripa koje je stvorio Hoze Eskobar 1940-ih.

Alvaro Alkaraz je, takođe, otkrio da su roditelji renovirali njihov dom u El Palmaru i da sada svako ima svoju sobu, ali da su dugi niz godina delili krevet na sprat. Zanimljivo je da su njihovi razgovori bili više o svakodnevnim temama, nego o tenisu.

Alvaro Alkaraz
foto: Printscreen Youtube / alvarito_ag8

Obojica vole fudbal, ali su iz različitih timova, Karlos je iz Real Madrida, a Alvaro je iz Fudbalskog kluba Barselona. Iako je prokomentarisao da je među njima bilo tipično rivalstvo među decom, oni su uvek održavali odličan odnos, a Karlos je posebno podvukao velikodušnost svog brata.

Pored tenisa, Alvaro je u prošlosti je igrao fudbal i futsal.

Sa jedne strane mnogi mu se dive što je svoj život posvetio najviše karijeri Karlosa, drugi se čude zašto je odlučio da bude stalno u njegovoj senci, te što nije izabrao drugačiji put. Međutim, otkako se porodica tenisera pojavila u javnosti, za Alvarom su poludele devojke u Španiji!

Pišu mu i prilaze mu na svakom ćošku, ali on dobro skriva da li je njegovo srce ukrala neka lepotica ili nije.

Alvaro Alkaraz
foto: Printscreen Youtube / alvarito_ag8

Što se tiče druga dva brata Karlosa Alkaraza, moramo istaći da je najmlađi, Haime, najorijentisaniji da krene stopama Čarlija, kako ga zvou najbliži, jer već neko vreme učestvuje na turnirima primerenim njegovom uzrastu. Što se tiče Serhija, on se polako probija u fudbalu i istakao se u lokalnom klubu "El Palmar tim".

- Kada se vratim kući, trudim se da provodim vreme sa njima i ponašam se kao stariji brat, vaspitavam ih i pokazujem šta su dobre vrednosti i, pre svega, želim da u meni ne vide tenisera Alkaraza, već svog starijeg brata. Nije lako jer su oni u komplikovanom dobu, ali se odlično slažemo - rekao je nedavno Alkaraz.

1 / 5 Foto: Paul Zimmer / imago sportfotodienst / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs